Makrana Kirdoliya

Makrana Kirdoliya Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Makrana Kirdoliya, Business service, Makrana.

01/03/2016

exam

09/11/2015

किरडोलिया परिवार की ओर से सभी देश वासियों को दिपावली की हार्दिक शुभकामनाएँ.....

11/10/2015

आस्था वो पक्षी है जो सुबह अंधेरा होने पर भी उजाले को महसूस करती है।

04/10/2015

Dungri Marble is one of the oldest and finest
quality of marble. It needs no chemical
reinforcement, no pin holes, no color change and
no loss of polish. This is practically verified by
the buildings and numerous temples, mosques,
churches and monuments in India for over 1000
years now. It is a milky white marble and also
having grey and panther brown looks..That is
known as Dungri Marble. There are 150
Gangsaw established which are manufacturing
marble slabs & tiles. More than 2500 marble
seller units are here. This sector employed Fifty
thousand direct & indirect persons.
If you have any question in your mind then
please ask us. We will definitely give you a better
reply. Some of the common question asked by
the costumers with their perfect replies are as
under :
1. What is Dungri white marble & how it looks?
Ans:- It is the quality of Marble . It needs no
chemical reinforcement, no pin holes, no color
change and loss of polish. This is practically
verified by the buildings and numerous temples,
mosques, churches and monuments. This marble
has white colour and milky look with different
figurative designs and patterns.
2. Which sizes are available in Dungri white
marble?
Ans In Dungri white marble, one can get various
sizes but the average size of marble slab is 6
Sq. feet * 5 Sq. feet. Other sizes will be available
as per the customized orders of customer.
3. Which marble flooring patterns are available in
Dungri white marble ?
Ans :-Basically Dungri white marble is a stone ,
so that various marble flooring patterns can be
used .
04. How Dungri white marble looks and what
are negative points of Dungri white marble?
Ans. Dungri white marble basically looks milky
white with different figurative design and
patterns in grey and panther brown shades. But
If you purchase high rang quality then whiteness
will increase. If you will purchase low range of
Dungri white marble then you will get few
quartzes in this product, it only single negative
point in it.
05. What is the prize range of Dungri white
marble?
Ans. Basic Price Range : Dungri marble start
from 60 Rs.per sq.ft upto 120 rs.persq.ft For
duplicate Dungri : It will start from 20 rs.per
sq.ft upto 35 rs.persq.ft. For more details- please
give your email id. We will send you complete
details regarding price list.
Prize depend on Dungri white marble quality
and sizes. If you will purchase Dungri white
marble tiles then that will cost you cheap.
Average Price is 30 Rs. Per sq. Feet up to 80
Rs. Per sq. Feet. But beware duplicate Dungri
Marble Slab (other similar marble ) is available
in 20 to 30 Rs. Per sq. Feet .
Q6. Is figure designs are available in Dungri
white marble?
Ans. Yes too many designs are available.
07. After fitting of Dungri Marble, how much
time polish is require again on Dungri Marble?
Ans. Dungri is calcite product. So whenever
anyone will walk on its flooring its shine will
increase so no need to repolish it again.
Q8.. What is the life of Dungri Marble?
Ans:- Dungri Marble basically a very good
product. If you will use it once. No
need to change it again till next seven
generation.
Q9. Targeted Markets?
Ans. Targeted market in india are Uttar Pradesh,
Maharashtra, Bihar,West Bengal, Andhra Pradesh,
TamilNadu, Madhya, Pradesh, Rajasthan,
Karnataka, Gujarat, Orissa, Kerala, Jharkhand,
Assam, Punjab, Haryana, Chhattisgarh, Delhi,
Jammu and Kashmir, Uttarakhand, Himachal
Pradesh, Tripura, Jaipur, Rajsmand, katni, Dungri
, Udaipur, Meghalaya, Manipur, Nagaland, Goa,
Arunachal Pradesh, Chandigarh, Mizoram, Sikkim
and Andaman. Mumbai, Delhi, Bangalore, Kolkata,
Chennai, Hyderabad, Ahmedabad, Pune, Surat,
Kanpur, Jaipur, Lucknow, Nagpur, Patna, Indore,
Thane, Bhopal, Ludhiana, Chandigarh,
Mysore,Jodhpur, Guwahati.
Q10: Related Searches?
Ans : Dungri Marble, Dungri Marble color,
Dungri Marble Types, Dungri Marble rates,
Dungri Marble Prices, Dungri Marble floorings,
Dungri Marble designs, Dungri Marble in
Dungri , Dungri Marble in India.
note:- dungri marble , marble dungri , dungri
marble supplier , dungri marble manufacture,
dungri marble price, dungri marble flooring,
dungri marble design, dungri marble mines,
dungri marble exporters

26/09/2015

हमारी हर एक सोच हमारा भविष्य
बनती है.

23/09/2015

The best quality of marble in this world. The
oldest and the best quality marble in the world.
It needs no chemical reinforcement like Italian
marble, no pin holes, no color change and loss of
polish. This is practically verified by the buildings
and numerous temples,mosques,churches and
monuments in India for over 1000 years now.
Thus a life of next seven generation is
guaranteed. Makrana marble is basically a god
quality of marble. it also known as milky white
marble. this marble have white color , gray and
panther brown looks. . actually Makrana is the
name of village. which marble produce from
here. that known as Dungri marble. There are
150 Gangsaw estabilished mfg. marble slabs &
tiles. The Investment in marble units is of Rs.
5000 Crore approx. More than 2500 marble seller
units are here. This sector emplyed Fifty
thousand direct & indirect persons.
Makrana is a town in the Nagaur district of
Indian state of Rajasthan. Makrana is famous for
the white stone as marble mined from the mines
around it. It is said that the Taj Mahal was built
from Makrana marble. Makrana is a small town,
but it has plenty of marble outcrops. Most of the
residents in this town work as marble miners.
The town is well linked to railroads and other
forms of transportation.
Known for its white marble reserves, Makrana is
a small town in Nagaur district, with a deposit of
56 million tonnes and 40,000 labourers working in
400 mines in the several ranges of the Aravallis.
Makrana, along with Rajsamand, are the main
centres of marble in Rajasthan. Calcitic in
nature, Makrana Marble is regarded as the oldest
in age and finest in quality[1].
The present rate of marble production from
Makrana is 1.20 lakh tonnes per year with an
annual revenue of Rs 36 crore.
Makrana is source of employment to at least 1
Lac people of about 100 surrounding villages.
The famous Victoria Memorial of Kolkata, the
world famous Taj Mahal in Agra, Raudat Tahera
in Mumbai and Jain Temple of Dilwara in south
Rajasthan are built from Makrana Marble.
[edit] Mining
Makrana has various mining ranges, popularly
known as Doongri, devi, Ulodi, Saabwali, Gulabi,
Kumari, Neharkhan, Matabhar, Matabhar kumari,
Chuck doongri, Chosira etc.
Doongri, devi, Saabwali, Ulodi, Chosira and
Neharkhan are famous for white marble, whereas
Ulodi is famous for Albeto Marble. These mines
produce white-brown belt beautiful marble.
Gulabi stands for pink plain and pink Adanga
marble whereas almost all mines produce
Adanga marbles with brown and grey sheds.

किरडोलिया परिवार की ओर से देश वासियों को तेजा दशमी की हार्दिक शुभकामनाएं.....  #किरडोलिया
23/09/2015

किरडोलिया परिवार की ओर से देश वासियों को तेजा दशमी की हार्दिक शुभकामनाएं.....

#किरडोलिया

hello friends
22/09/2015

hello friends

Address

Makrana
341505

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Makrana Kirdoliya posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Share